link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Het sacrament van de Biecht

Het sacrament van de Biecht

Onze parochiekerk wil een plaats zijn waar mensen binnen een hectische wereld rust en bezinning kunnen vinden. Het zijn plaatsen waar mensen over hun leven nadenken en alles biddend aan God voorleggen.

Bij veel mensen heerst tegenwoordig een grote onduidelijkheid over wat nu schuld is en wat nu zonde is. Ze vinden het vaak moeilijk om in hun eigen leven te ontdekken, te erkennen en te zeggen wat fout is. Vaak ontdekken ze dat er dingen zijn die belemmeren. Men ontdekt dat er in hun leven dingen zijn die niet goed waren. Door middel van het sacrament van Boete en Verzoening willen ze een nieuwe start maken. Daarom zijn er doorgaans voorafgaand aan de grote kerkelijke feestdagen boe­tevieringen waarin wij ons leven onder de loep willen nemen. Deze vieringen zijn een gezamenlijke voor­bereiding op het persoonlijk ontvangen van het sacrament van Boete en Verzoening. Op afspraak wordt gelegenheid tot persoonlijke biecht gegeven.

Biechten blijft altijd moeilijk; we moeten een drempel over. Hoe gaat biechten dan? Door contact te zoeken met een priester. Dat kan een priester zijn die in de parochie werkzaam is, maar ook een andere priester. Biechten hoeft niet per sé in een biechthokje in een kerkgebouw en biechten kan ook door een gesprek voorafgegaan worden, desgewenst bij u thuis. Maar wel moet altijd duidelijk blijven dat we ons tot de Heer wenden: we belijden onze zonden aan Hem. En Hij schenkt ons vergeving, bij monde van de priester.

Biechtspiegel

Speciaal voor die mensen die aarzelen, maar ook voor alle andere mensen die wel wat inspiratie kunnen gebruiken voorafgaand aan het biechten, is er een hulpmiddel: de Biechtspiegel van de organisatie Bewust Katholiek.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose