link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Jubeljaar 2025: Pelgrims van de hoop

gepubliceerd: donderdag, 29 augustus 2024

Elke vijfen­twin­tig jaar wordt er in de Kerk een Heilig Jaar of Jubel­jaar gehou­den. Een jaar waar speciaal wordt stil­ge­staan bij een thema. Komend jaar is het thema ‘Pelgrims van de hoop’.

Natio­nale bede­vaart naar Rome

In dit jubel­jaar hou­den de Neder­landse bis­dom­men een ge­za­men­lijke bede­vaart naar Rome. Deze vindt plaats in de mei­va­kan­tie (26 april tot en met 3 mei 2025). De in­schrij­ving voor deelname aan deze reis is geopend. Belang­stel­len­den kunnen in­schrij­ven via rome2025.nl of huisvoordepelgrim.nl.

Jaar van Gebed 2024

De paus heeft het jaar 2024 uit­ge­roe­pen tot een jaar van voor­be­rei­ding. En deze voor­be­rei­ding bestaat voor de paus aller­eerst uit gebed. Gebed om het verlangen te krijgen om in de aanwe­zig­heid van de Heer te zijn, naar Hem te luis­te­ren en Hem te aanbid­den, alsook Hem te danken voor de vele gaven van zijn liefde voor ons en Hem te zeggen wat er in ons hart leeft. Pas op die manier kunnen katho­lie­ken ook echt getuigen zijn van de hoop die in hen leeft en in hun leven 'pelgrims' van die hoop zijn.

Folder 'Biddend onderweg'

Om mensen helpen zich voor te berei­den op het Heilig Jaar heeft het bisdom de fol­der ‘Biddend onderweg naar ver­zoe­ning en hoop’ verspreid. Deze is ook in onze pa­ro­chie te vin­den in alle kerken en kapellen. 

Gebeds­kaar­tjes

Tevens is er een display met zes­tien gebeds­kaar­tjes gemaakt die verspreid wor­den over de pa­ro­chies, de kloosters en zorgin­stel­lingen in het bisdom. De ko­men­de tijd zullen al onze kerken ook deze display krijgen. De kaartjes bevatten gebe­den tot God de Vader, tot Jezus en tot moe­der Maria, maar ook gebe­den van geloof, hoop en liefde, gebed van een zieke en gebed om vrede.






Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op FacebookVolg ons op X/TwitterVolg ons op Youtube Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose