link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Koninklijke onderscheiding Harrie van Tulden

gepubliceerd: maandag, 23 juli 2018
Koninklijke onderscheiding Harrie van Tulden
Koninklijke onderscheiding Harrie van Tulden

Onze koster Harrie van Tulden heeft zater­dag 21 juli 2018 uit han­den van burge­mees­ter Dilia Blok een ko­nin­klij­ke onder­schei­ding mogen ont­van­gen. Met zijn ja­ren­lan­ge inzet als koster, collectant, akoliet en vrij­wil­li­ger bij het dage­lijks on­der­houd en de jaar­lijkse in­stal­la­tie van de kerst­stal hebben wij als loca­tieraad/pa­ro­chie­bestuur de aan­vraag mede onder­steund en zijn verheugd over deze toeken­ning.

Be­gon­nen in 1985 als koster/collectant op de zater­dag­avond in de St. Jozef­kerk in Someren-Heide tot nu toe is Harrie altijd actief geweest voor de pa­ro­chie. In deze tijdspanne heeft hij met diverse pastores en collega kosters gewerkt en zich hierbij altijd posi­tief en coöpera­tief opge­steld. De welge­meende waar­de­ring is uit­ge­spro­ken voor zijn onvoor­waar­de­lijke inzet en aanwe­zig­heid gedurende al die jaren en dat heeft er al mede toe geleid dat ook de Paus zijn waar­de­ring heeft laten zien met de toeken­ning van de pau­se­lijke onder­schei­ding Pro Ecclesia et Pontifice die zowel aan Harrie als aan zijn collega koster Marinus van Hoeij in 2013 is uit­gereikt.

Zeker zijn mede-invulling van het koster­schap is voor onze pa­ro­chie­ge­meen­schap van grote waarde geweest. Nu de slui­ting van de St. Jozef­kerk voor de deur staat is de uit­rei­king van de ko­nin­klij­ke onder­schei­ding een mooie onderstre­ping van de vele jaren van be­lan­ge­loze inzet en de hand- en span­diensten waar­mee Harrie heeft bij­ge­dragen aan de leef­baar­heid zowel in de pa­ro­chie- als in de dorps­ge­meen­schap van Someren-Heide.






Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op FacebookVolg ons op X/TwitterVolg ons op Youtube Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose