link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Op weg naar een dementievriendelijk Lierop

Gespreksavond - donderdag 16 maart - 19.30 uur

gepubliceerd: zondag, 5 maart 2017
Op weg naar een dementievriendelijk Lierop

De werk­groep Dementievriendelijk Lierop, waar ook de KBO deel van uitmaakt, houdt op donderdag 16 maart een bijeenkomst in het kader van ‘Op weg naar een dementie­vriendelijk Lierop’. Het thema van de avond is ‘En zo is het begonnen’.

In de toekomst zullen we steeds vaker te maken krijgen met mensen met (beginnende) dementie. Vaak weten we niet precies hoe hierop te reageren. Wat zijn de eerste signalen, hoe onderkennen we deze en hoe gaan we ermee om?

Op deze informatie­avond wordt de opname vertoond van het toneelstuk ‘Zoeken’, dat in Laarbeek opgevoerd werd. In dit toneelstuk raakt de hoofd­persoon steeds verder de weg kwijt en zien we hoe de omgeving hiermee worstelt.

Daarna gaan de aanwezigen naar aanleiding van dit toneelstuk met elkaar in gesprek. Truus van Otterdijk van Steunpunt Mantelzorg (Onis) en Sanne Stultjens, casemanager dementie van Savant zijn de gespreksleiders. Door er met elkaar over te praten, probeert men de onwetendheid weg te nemen en te bevorderen dat mensen zo lang mogelijk kunnen blijven wonen in Lierop.

De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur in gemeen­schapshuis De Vurherd, Offermansstraat 10 in Lierop.

 


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose