link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Katholiek worden

gepubliceerd: zondag, 11 december 2016
Volwassenendoop
Volwassenendoop

“Met mijn vriendin bezoek ik regelmatig vieringen in de kerk. Zij komt uit een katholiek gezin waar men geregeld naar de kerk gaat. Toen ik een aantal keer mee was geweest, wilde ik kijken of ik ook gedoopt kon worden. Zo ben ik in contact gekomen met een ‘groepje mensen’ die zich in de parochie voorbereiden op doop en/of vormsel.”

Voor­bereiding

Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. De weg van het christen worden, het zogenaamde catechumenaat - dat wil zeggen het inleiden van een niet-christen in de Kerk - vraagt een voor­bereiding van ruim een jaar. Deze voor­bereiding gebeurt in regionaal verband, in samen­werking met het vormings­centrum van het Bisdom van ’s Hertogen­bosch. Tijdens dit jaar komt u, samen met andere mensen die ook katholiek willen worden, ongeveer eens in de zes weken bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten is er aandacht voor allerlei vragen die met geloof en Kerk te maken hebben. Wellicht ook voor uw vragen!

Aanmelden

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact op nemen met uw lokale priester. Meer inhoudelijke informatie over het voor­bereidingstraject kunt u vinden op de de website van het bisdom of vragen per email of telefoon.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose