link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Een bijzonder Kerstconcert!

Woensdag 21 december - 20.00 uur - Kerk Asten

gepubliceerd: maandag, 12 december 2016

In de kerk van de H. Maria Presentatie in Asten is het traditie dat in de aanloop naar het Kerstfeest een mooi Kerst­concert wordt verzorgd. Het vaste gezel­schap daarvoor, Astens Gemengd Koor Puur Sangh, vierde op 11 december de afsluiting van het jubileumjaar met een speciaal concert in de kerk.

Het is dan ook verheugend dat er toch een Kerst­concert wordt verzorgd en wel op woensdag 21 december om 20.00 uur in de kerk van de H. Maria Presentatie. Het Helmonds Slavisch Koor zal dat gaan verzorgen in samen­werking met Harmonie Amicitia uit Brouwhuis.

In januari van dit jaar was het Slavisch Koor ook te gast in de kerk met een mis­viering volgens de Russisch-orthodoxe liturgie; dat was een indruk­wekkende belevenis. Het vervolg daarop is nu het Kerst­concert, dat eveneens in Slavische stijl wordt uitgevoerd.

Het Koor staat onder leiding van dirigent Antoine van Wanrooij, de Harmonie wordt gedirigeerd door Mari van Gils. De beide gezel­schappen treden afzonderlijk op alsmede met enkele gezamenlijke werken.

Het concert zal ongeveer een uur duren en de toegang is GRATIS; de afsluiting kent een bijzonder aspect en zal zorgen voor een opmaat naar het goede Kerstgevoel.

Een uitgebreid programma-overzicht zal beschikbaar zijn en een vrijwillige bijdrage in de kosten van dit concert is welkom na afloop. Nu zijt wellekome.

NB.: op 18 december wordt het concert ook uitgevoerd in de Lambertus­kerk in Helmond.

Helmonds Slavisch Koor

Het Helmonds Slavisch Koor (gestart in 1992) is een enthousiast gemengd streekkoor dat voornamelijk Russisch orthodoxe muziek en volksmuziek uit Slavische landen zingt. Af en toe wordt een ‘uitstapje’ gemaakt naar een ander muzikaal genre. Het koor staat vanaf dag één onder professionele en bezielende leiding van dirigent Antoine van Wanrooij. Sinds de oprichting is het koor gegroeid van zo’n twintig leden naar momenteel ongeveer 50 leden. Het HSK is een hecht koor dat niet alleen van gezelligheid houdt maar ook van kwaliteit. Om die kwaliteit op een hoog peil te houden krijgt het hele koor les van een enthousiaste zangpedagoog, wordt sinds enkele jaren de gelegenheid geboden om de muziekstukken thuis in te studeren met behulp van internet en houdt de tweede dirigent en erelid Mevr. Inna Ogarok partijrepetities.

Tijdens Repertoire­concerten weet de dirigent een zeer sterk dynamisch geheel af te wisselen met een geweldige ingetogenheid van het koor waarbij de luisteraar zich soms afvraagt: wordt er nu wel of niet gezongen. Dat dit door het luisterende publiek zeer gewaardeerd wordt blijkt uit reacties die bij het koor binnenkomen na optredens in zowel binnen- als buitenland. Enkele hoogte­punten hierbij waren concertreizen naar België, Duitsland, Polen en Tsjechië.

Het Helmonds Slavisch Koor legt zich toe op de uitvoering van koormuziek afkomstig uit landen waar een Slavische taal wordt gesproken. Door deze specialisatie neemt het gemengde HSK binnen de grote Helmondse koren­gemeen­schap een unieke plaats in.

Tot de rijke Slavische koormuziek behoort zowel koorzang uit de Russisch-Orthodoxe Kerk als volksmuziek en koorwerken van beroemde en van anonieme componisten. Uit al deze categorieën heeft het HSK werken op het repertoire staan.

Harmonie Amicitia

Het harmonieorkest Amicitia bestaat uit ongeveer 40 leden en speelt in de vijfde divisie en is aangesloten bij de Brabantse bond van muziek­verenigingen. De nadruk ligt bij onze vereniging op lichte muziek. Muziek die prettig is om te horen, maar die ook prettig is om te spelen. Marsen, overtures, pasodobles, filmmuziek, popmuziek, en nog meer stijlen, zorgen altijd voor voldoende afwisseling voor publiek en bij de muzikanten.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose