link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Gemengd gregoriaans koor zoekt nieuwe leden

gepubliceerd: vrijdag, 7 oktober 2016

Het Gemengd Gregoriaans Koor heeft inmiddels al vele vieringen verzorgd in verschillende kerken in Asten en omgeving. Het repertoire bestaat uit louter traditioneel Gregoriaans: dat wil zeggen, éénstemmige Latijnse gezangen, zoals die ook in de kloosters worden gezongen.

We zingen de vaste gezangen met orgelbegeleiding, maar vooral wisselende gezangen zonder begeleiding, uit het Graduale Simplex en af en toe uit het Graduale Triplex. Hoewel veel kerkkoren in de regio Latijnse vaste gezangen zingen is ons koor dus vrijwel uniek. Er maken zowel dames als heren deel uit van het koor, afkomstig uit de gehele regio Peelland.

We zouden er graag nog enkele leden bij hebben, heren maar vooral ook dames. Kennis van Gregoriaans is niet vereist, affiniteit met het genre en enige aanleg voor zingen wel.

Mensen die kennis willen maken met de basisprincipes van de Gregoriaanse zang kunnen vrijblijvend komen luisteren en als zij willen zelfs meedoen met enkele proefrepetities. Voor beginnende zangers die zich bij het koor willen aansluiten kunnen ook extra repetities worden ingepland.

De repetities zijn normaal gesproken (maar niet altijd!) in het zijzaaltje van de H. Maria-Presentatiekerk in Asten, op vrijdagen van 19.00 tot 21.00 uur (ingang aan de Wilhelminastraat, bij het kleine trapje). Als u van plan bent te komen, belt u dan wel even vooraf, om te voorkomen dat u voor een gesloten deur staat.

Meer informatie

  • Dhr. Wim Boerekamp (dirigent), tel. 0493 – 313796
  • Patricia Willems, tel. 0493 – 696825
  • www.gregoriaans.com

Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose