link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Afscheid zusters Huize Witven

gepubliceerd: vrijdag, 26 februari 2021

Op vrij­dag 22 februari heb ik namens de pa­ro­chie afscheid mogen nemen van de zusters Au­gus­ti­nessen van de heilige Monica van­wege hun verhui­zing. Zij waren de laatste bewoners van het kloosterbe­jaar­denoord en verpleegtehuis ‘huize Witven’.

Met hun verhui­zing is er na zes­tig jaar een einde geko­men aan het kloosterleven aan de bosrand van Someren. In de laatste jaren heb ik twee keer in de maand op zon­dag en ook iedere don­der­dag de heilige Mis in de kapel opgedragen voor de zusters en de bewoners van de verpleeg­af­de­lingen. Het was voor mij per­soon­lijk iedere keer weer opnieuw een groot genoegen om dit te mogen doen. De contacten met de zusters waren harte­lijk en het gaf mij ook de moge­lijk­heid om regel­ma­tig pa­ro­chi­anen op de afdelingen te bezoeken.

De bewoners van de verpleeg­af­de­lingen zijn in de afgelopen maan­den verhuisd naar andere zorgin­stel­lingen in de regio en de zusters hebben hun intrek geno­men in een klooster in De Bilt.

Als pa­ro­chie zullen wij de aanwe­zig­heid van het reli­gi­euze leven in Someren moeten missen, maar wij kijken met dank­baar­heid en met respect terug naar al het goede dat de reli­gi­euzen voor Someren en haar omge­ving hebben gedaan en betekend.

Nieuwe adres

Het nieuwe adres van de zusters is:

  • Zusters Au­gus­ti­nessen van de heilige Monica
    Fraterhuis Sint Jozef
    Schor­teldoeksesteeg 1
    3732 HS  De Bilt

Kape­laan Harold van Overbeek

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.

Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose