link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

De avondwakegroep in Asten gaat stoppen

gepubliceerd: zondag, 14 augustus 2016
De avondwakegroep in Asten gaat stoppen

In 1990 werd in Asten de zogenaamde ‘avondwake’ ingevoerd. De avondwake is een gebedsdienst die bestaat uit lezingen uit de Heilige Schrift, gebeden en liederen aan de voor­avond van een uitvaart.

De overledene en familie staan hierin centraal. Een viering van troost en bemoediging. Het was een goed en mooi initiatief dat in de plaats kwam van de avondmis en werd voorgegaan door mensen uit de parochie. Het was in het begin wel even wennen zowel voor de parochianen als voor de voor­gangers, maar al gauw werd het geaccepteerd en men beleefde het als méér betrokken bij de familie en de overledene.

Het werd een vanzelfsprekendheid dat er op de avond voor de uitvaart een wake gehouden werd. Wij, als voor­gangers, voelden ons steeds erg betrokken bij de familie van de overledene en er werden vertrouwelijke gesprekken gevoerd. Het gaf ons steeds inspiratie om een goede dienst voor te bereiden.

Maar zoals het met zoveel zaken gaat is er tegenwoordig nog nauwelijks vraag naar een avondwake. Omdat ook de groep erg geslonken is hebben we in overleg met de pastoor besloten hiermee te stoppen en de werk­groep op te heffen. Er zullen dus geen Avondwakes meer aangeboden worden in Asten.

We zijn dankbaar dat we dit zoveel jaren voor de parochianen hebben mogen doen.

Namens de avondwake groep
Koosje Hoendervangers- Mol


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose