link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Oecumenische viering nieuwe stijl

Zondag 16 juni - 10.00 uur - Antoniuskerk Heusden

gepubliceerd: dinsdag, 11 juni 2019

De Franciscus­parochie en de Protestante kerk Asten Someren hebben de handen ineengeslagen om samen voor de tweede keer een oecumenische viering ‘nieuwe stijl’ te organiseren.

Deze viering vindt plaats op zondag 16 juni om 10.00 uur in de Antonius­kerk in Heusden. Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door het koor Incantare met combo, onderdeel van Muziek­vereniging Jong Nederland Asten.

Een “oecumenische viering nieuwe stijl” betekent dat de opzet nogal afwijkt van de traditionele vieringen. Incantare zal samen met het combo enkele liederen ten gehore brengen die vooraf worden gegaan door een kort verhaal, een korte gedachte of een korte overdenking.

Deze inleiding op de nummers wordt ondersteund met passende beelden die zichtbaar gemaakt worden op twee grote schermen in de Antonius­kerk. De Antonius­kerk is onlangs in het nieuws geweest omdat deze kerk omgevormd wordt tot een Belevings­kerk.

Het thema van deze viering is “Op weg naar een betere wereld” In de viering is plaats voor muziek, licht, meditatie en samenzang.

U bent van harte welkom!


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose