link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Inzegening nieuw koororgel in Ommel

Zondag 5 mei - 15.00 uur - Maria Presentatiekerk Ommel

gepubliceerd: vrijdag, 5 april 2019

Eind maart is het orgel uit de Jozefkerk van Someren-Heide overge­plaatst naar de kerk in Ommel. Vanwege de sluiting van de kerk op 23 september 2018 kwam dit orgel vrij en heeft het een goede herbestemming gekregen in de bedevaartkerk van Ommel.

Het was in 1964 dat het kerk­bestuur van de Jozef­parochie in Someren-Heide aan de orgelbouwer Bernard Pels & zoon te Alkmaar de opdracht gaf om een passend orgel te vervaardigen. Het werd een mechanisch pijporgel met 5 stemmen en het aanschafbedrag bedroeg 13.600 gulden.

Vele jaren heeft dit Pelsorgel zijn diensten bewezen in de kerk van Someren-Heide. Vanwege de vele koren die Ommel in de meimaand bezoeken, was de kerk aldaar op zoek naar een koororgel, naast het grote orgel dat op het oksaal staat en nog steeds wordt gebruikt. Omdat het orgel uit Someren-Heide perfect past in de kerk van Ommel, is dit mooie muziekinstrument behouden gebleven voor de Franciscus­parochie en kunnen nog vele generaties in de toekomst ervan genieten.

Als teken van dankbaarheid richting de kerk­gemeen­schap van Someren-Heide willen wij op zondag 5 mei om 15.00 uur officieel het orgel in gebruik nemen aan het begin van het Plechtig Lof. Het orgel zal worden ingezegend door de bisschop van Groningen-Leeuwarden, monseigneur dr. R. van den Hout. Het Plechtig Lof zal muzikaal worden opge­luisterd door het Jozef-Pauluskoor uit Someren-Heide die jarenlang van dit orgel gebruik heeft gemaakt. Iedereen is van harte welkom!


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose