link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Inzegening nieuw koororgel in Ommel

Zondag 5 mei - 15.00 uur - Maria Presentatiekerk Ommel

gepubliceerd: vrijdag, 5 april 2019

Eind maart is het orgel uit de Jozef­kerk van Someren-Heide overge­plaatst naar de kerk in Ommel. Van­wege de slui­ting van de kerk op 23 sep­tem­ber 2018 kwam dit orgel vrij en heeft het een goede herbestem­ming gekregen in de bede­vaart­kerk van Ommel.

Het was in 1964 dat het kerk­bestuur van de Jozef­paro­chie in Someren-Heide aan de orgel­bouwer Bernard Pels & zoon te Alkmaar de opdracht gaf om een passend orgel te vervaar­digen. Het werd een mecha­nisch pijporgel met 5 stemmen en het aanschaf­be­drag bedroeg 13.600 gul­den.

Vele jaren heeft dit Pelsorgel zijn diensten bewezen in de kerk van Someren-Heide. Van­wege de vele koren die Ommel in de mei­maand bezoeken, was de kerk aldaar op zoek naar een koororgel, naast het grote orgel dat op het oksaal staat en nog steeds wordt gebruikt. Omdat het orgel uit Someren-Heide perfect past in de kerk van Ommel, is dit mooie muziekinstru­ment behou­den ge­ble­ven voor de Fran­cis­cus­paro­chie en kunnen nog vele gene­ra­ties in de toe­komst ervan genieten.

Als teken van dank­baar­heid rich­ting de kerk­ge­meen­schap van Someren-Heide willen wij op zon­dag 5 mei om 15.00 uur offi­cieel het orgel in gebruik nemen aan het begin van het Plech­tig Lof. Het orgel zal wor­den inge­ze­gend door de bis­schop van Gro­nin­gen-Leeu­war­den, mon­seig­neur dr. R. van den Hout. Het Plech­tig Lof zal muzikaal wor­den opge­luis­terd door het Jozef-Paulus­koor uit Someren-Heide die jarenlang van dit orgel gebruik heeft gemaakt. Ie­der­een is van harte welkom!






Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op FacebookVolg ons op X/TwitterVolg ons op Youtube Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose