link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Pastoor Tonnie van Steen 70 jaar priester

Oudste parochiepriester van Nederland

gepubliceerd: zaterdag, 25 juni 2016
foto: Siris
Pastoor Tonnie van Steen 70 jaar priester

Op zondag 3 juli viert pastoor Tonnie van Steen SVD het feit dat hij zeventig jaar geleden op 18 augustus tot priester gewijd werd. Tevens viert hij het feit dat hij dertig jaar geleden op 69-jarige leeftijd aan zijn pastoorsambt in Heusden begon.

Om 10.30 uur is er een plechtige eucharistie­viering in de kerk H. Antonius van Padua. Vanaf 15.00 uur is er een receptie voor iedereen, die de pastoor wil feliciteren met zijn jubilea in zalen­centrum De Pandoer in Heusden.

Pater Tonnie van Steen is de oudste in functie zijnde parochiepriester in ons land. Hij is 99 jaar en werd op 1 mei 2015 door de bisschop van Den Bosch benoemd tot pastor-assistent in de fusie­parochie Heilige Franciscus in Asten-Someren. Voordien was hij in Heusden een aantal jaren de oudste pastoor van Nederland.

Van Steen is in Rotterdam geboren en op jonge leeftijd naar het seminarie gegaan, naar de paters van het Goddelijk Woord in Uden. Op 18 augustus 1946 werd hij tot priester gewijd, één jaar voor zijn eindstudie. Hij wilde maar wat graag naar de missie in Indonesië, maar door het conflict tussen Nederland en Indonesië kon hij pas in december 1948 vertrekken. Het werd het eiland Flores. Daar is Van Steen tot 1982 gebleven.

Bij zijn terugkeer moest hij zijn plek in Nederland weer terugvinden. Eerst ging Van Steen naar Deurne en hij heeft aansluitend drie jaar gewerkt in de Lambertus­parochie in Someren. Maar zijn wens was altijd om een eigen parochie te hebben. In 1986 kwam in Heusden de pastoorfunctie vrij en volgde Van Steen er pastoor Rooymans op.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose