link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Franciscus: Paasmysterie intenser beleven

Pausboodschap voor de Veertigdagentijd

gepubliceerd: dinsdag, 12 maart 2019

In zijn bood­schap voor de Veertigdagentijd noemt paus Franciscus deze periode een oproep aan christenen om ‘het Paasmysterie intenser en concreter in hun persoonlijk, familiair en maat­schappelijk leven te belichamen, in het bijzonder door vasten, gebed en het geven van aalmoezen’.

Vasten wil zeggen onze houding jegens de ander en de schepping veranderen, schrijft de paus: “van de verleiding alles ‘te verslinden’ om onze gulzigheid te verzadigen tot het vermogen om te lijden uit liefde. Liefde, die de leegte van ons hart kan vullen. Bidden om af te kunnen zien van het verafgoden en de zelfgenoegzaamheid van ons ik en bekennen dat wij de Heer en zijn barm­har­tig­heid nodig hebben. Aalmoezen geven om te treden uit de dwaasheid voor onszelf te leven en alles te vergaren, in de illusie dat wij ons van een toekomst verzekeren die ons niet toebehoort...”

Van woestijn naar tuin

Paus Franciscus verwijst naar de Veertigdagentijd die Jezus doorbracht in de woestijn en beschrijft dit als een binnengaan in de woestijn van de schepping om deze weer de tuin te laten worden van de gemeen­schap met God die er voor de erfzonde was.

De paus vraagt christenen om deze ‘gunstige tijd’ niet vruchteloos voorbij te laten gaan! “Vragen wij God om ons te helpen een weg van ware bekering op gang te brengen. Laten wij het egoïsme, de op onszelf gevestigde blik opgeven en ons richten op het Pasen van Jezus; laten wij de naasten worden van de broeders en zusters in moeilijkheden door met hen onze geestelijke en materiële goederen te delen.”


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose