link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Gemengd kerkkoor Budel-Schoot

Zondag 1 juli - 11.00 uur - H. Maria Presentatiekerk, Asten

gepubliceerd: vrijdag, 11 mei 2018
Gemengd kerkkoor Budel-Schoot

Op zon­dag 1 juli zal tij­dens de H. Mis van 11.00 uur een ander geluid te horen zijn in de H. Maria Pre­sen­ta­tie­kerk te Asten. Het gemengd kerk­koor van Budel-Schoot komt dan de zang van de vie­ring ver­zorgen. Dit van­wege een reisje van ons koor, waarbij het traditie is dat deze dag be­gon­nen wordt met het opluis­te­ren van een H. Mis.

Het koor stelt zich voor

Wij zijn een gemengd kerk­koor uit Budel-Schoot. Dit is een plaatsje dat valt onder de ge­meen­te Cranendonck en ligt tussen Eindhoven en Weert. Ons koor bestaat uit 21 leden, als we er allemaal zijn. De mannen zijn, zoals bij veel koren, in de min­der­heid: drie tenoren en twee bassen. Verder hebben we nog zeven alten en zeven sopranen. Yvonne Spee is onze (nog zeer jonge) dirigente en onze organist Rick Compen maakt het koor compleet.

Sinds 1 januari 2014 is er in onze pa­ro­chie van­wege een fusie binnen de ge­meen­te Cranendonck nog maar eens per maand een vie­ring op zater­dag en zon­dag. In de vie­ring op zater­dag wordt dan door ons koor gezongen, op zon­dag door een koor van de buurt­paro­chie uit Budel-Dorplein. Ook zingen we eens per maand op zater­dag in Budel de H. Mis. Zodoende kunnen we toch regel­ma­tig ons uiten in gezang.

Al vanaf 1990 or­ga­ni­se­ren wij jaar­lijks een reisje en proberen dan ’s morgens ergens een H. Mis op te luis­te­ren. Dat lukt ons elk jaar weer. Dit jaar hebben we contact opgeno­men met uw pastoor. En van hem kregen we te horen dat we van harte welkom zijn. De mid­dag willen we ver­der door­bren­gen in Den Bosch, waar we een rond­vaart over de Binnendieze gaan maken. Wij vin­den het gewel­dig dat wij op die eerste juli de vie­ring van 11.00 uur in uw mooie kerk op mogen luis­te­ren. Naast de vaste gezangen van een H. Mis zingen we nog diverse meerstemmige lie­de­ren. (Ook al zijn we waar­schijn­lijk niet met onze voltallige bezet­ting aanwe­zig.)

Wij hopen u te kunnen verrassen met onze zang! Tot w’elkaar weer zien!






Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op FacebookVolg ons op X/TwitterVolg ons op Youtube Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose