link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Gemengd kerkkoor Budel-Schoot

Zondag 1 juli - 11.00 uur - H. Maria Presentatiekerk, Asten

gepubliceerd: vrijdag, 11 mei 2018
Gemengd kerkkoor Budel-Schoot

Op zondag 1 juli zal tijdens de H. Mis van 11.00 uur een ander geluid te horen zijn in de H. Maria Presentatiekerk te Asten. Het gemengd kerkkoor van Budel-Schoot komt dan de zang van de viering verzorgen. Dit vanwege een reisje van ons koor, waarbij het traditie is dat deze dag begonnen wordt met het opluisteren van een H. Mis.

Het koor stelt zich voor

Wij zijn een gemengd kerkkoor uit Budel-Schoot. Dit is een plaatsje dat valt onder de gemeente Cranendonck en ligt tussen Eindhoven en Weert. Ons koor bestaat uit 21 leden, als we er allemaal zijn. De mannen zijn, zoals bij veel koren, in de minderheid: drie tenoren en twee bassen. Verder hebben we nog zeven alten en zeven sopranen. Yvonne Spee is onze (nog zeer jonge) dirigente en onze organist Rick Compen maakt het koor compleet.

Sinds 1 januari 2014 is er in onze parochie vanwege een fusie binnen de gemeente Cranendonck nog maar eens per maand een viering op zaterdag en zondag. In de viering op zaterdag wordt dan door ons koor gezongen, op zondag door een koor van de buurt­parochie uit Budel-Dorplein. Ook zingen we eens per maand op zaterdag in Budel de H. Mis. Zodoende kunnen we toch regelmatig ons uiten in gezang.

Al vanaf 1990 organiseren wij jaarlijks een reisje en proberen dan ’s morgens ergens een H. Mis op te luisteren. Dat lukt ons elk jaar weer. Dit jaar hebben we contact opgenomen met uw pastoor. En van hem kregen we te horen dat we van harte welkom zijn. De middag willen we verder doorbrengen in Den Bosch, waar we een rondvaart over de Binnendieze gaan maken. Wij vinden het geweldig dat wij op die eerste juli de viering van 11.00 uur in uw mooie kerk op mogen luisteren. Naast de vaste gezangen van een H. Mis zingen we nog diverse meerstemmige liederen. (Ook al zijn we waar­schijn­lijk niet met onze voltallige bezetting aanwezig.)

Wij hopen u te kunnen verrassen met onze zang! Tot w’elkaar weer zien!


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose