link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Zaterdagavondviering Asten

gepubliceerd: zondag, 25 februari 2018
Zaterdagavondviering Asten

Sinds het vertrek van Pater Xavier is het pastoraal team aanzienlijk kleiner geworden. Dankzij de hulp van de Paters SCJ kunnen we veel opvangen, maar we weten allemaal dat de Paters gaan verhuizen en dat we geen beroep meer kunnen doen op hun jarenlange trouwe assistentie.

Op dit moment zijn we volop met het bisdom in gesprek voor de invulling van een pastoraal-werker maar hij/zij kan niet voorgaan in de Eucharistie­viering.

Op dit moment zijn er zowel in Asten als in Ommel twee Eucharistie­vieringen in het weekend en kan Someren-Eind vanaf juli niet meer rekenen op een wekelijkse Eucharistie­viering, terwijl men daar wel behoefte aan heeft.

Ommel heeft, als bedevaarts­plaats, een status-aparte. Veel mensen, ook van buiten onze parochie, komen graag naar Onze Lieve Vrouw. Daarom willen we daar een zaterdag­avondmis garanderen.

Wij hebben in overleg met de locatieraad van Asten en van Someren-Eind, mede omdat we merken, dat steeds meer kerk­gangers in Asten op zondag i.p.v. op zaterdag naar de Eucharistie­viering komen, ervoor gekozen om de zaterdag­avondmis in Asten per 1 juli 2018 te laten vervallen. Pastoor Scheepers kan dan op zaterdag­avond om 18.00 uur de Eucharistie vieren in De Einder in Someren-Eind.

Op deze manier streeft de Franciscus­parochie ernaar om minstens in iedere parochiekern ieder weekend Eucharistie te vieren.

Dit geldt voor de gewone weekend­vieringen door het jaar. Voor bijzondere feesten en vieringen die op zaterdag gevierd worden (carnaval, Paaswake e.d.) zal er gekozen worden voor de Maria Presentatiekerk in Asten of voor de Lambertus­kerk in Someren.

Reeds opgegeven misintenties voor zaterdag­avond in Asten gaan automatisch naar de zondags­viering om 11.00 uur tenzij men zelf aangeeft om het anders te willen (bijvoorbeeld in een weekdag­viering).

De Eucharistie­vieringen zullen dan in de weekenden als volgt plaats vinden , te weten:

 • Op zaterdag:
  • 18.00 uur Ommel
  • 18.00 uur Someren-Eind
  • 18.30 uur Heusden [Eucharistie­viering of Woord en Communie­viering]
 • Op zondag:
  • 09.30 uur Ommel
  • 09.30 uur Someren
  • 10.00 uur Lierop
  • 11.00 uur Asten
  • 11.00 uur Someren-Heide

Graag willen de pastores de doordeweekse Eucharistie­viering onder de aandacht brengen. De parochiepriesters vinden het een fijn moment om parochianen rondom het altaar te blijven ontmoeten. In de periodes dat priesters afwezig zijn, bijvoorbeeld tijdens vakantie, wil de parochie de inzet van vrijwillige voor­gangers vergroten.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose