link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Pater Schellens is zestig jaar priester

Zondag 17 december - 11.00 uur - Maria Presentatiekerk Asten

gepubliceerd: donderdag, 30 november 2017

Op 22 december is het precies zestig jaar geleden dat pater Piet Schellens tot priester werd gewijd. We vieren dat op zondag 17 december in Asten.

Roeping

Piet Schellens, geboren en opgegroeid in Eindhoven, wist al op jonge leeftijd wat zijn roeping was. “Ik heb nooit iets anders willen worden dan priester. Dat komt mede doordat mij vader priester­student is geweest en regelmatig oude studievrienden op bezoek had, die in voormalig Congo missionaris waren. Daar was ik helemaal vol van.”

Toen Piet Schellens eenmaal zelf priester was mocht hij tot zijn spijt niet naar Congo, maar moest hij verder studeren in Rome. “Dat was een bittere pil, vooral ook omdat ik mede­studenten om me heen had die wel missionaris werden.”

Schellens heeft een rijke carrière achter de rug. Nadat hij in Rome was gepromoveerd, werd hij docent in Amsterdam en leidde hij jonge priesters op. Vanaf midden jaren zestig zette hij zich in voor Sint Franciscus Liefdewerk dat zich richtte op het bevorderen van een sociaal, maat­schappelijk èn katholieke levenswijze. Daarna is Schellens nog deken geweest van de Zaanstreek en ziekenhuispastoor in Zaandam.

Dorpspastoor

Langedijk in Noord-Holland was het eerste dorp waar Schellens dorpspastoor werd. “Ik ben daar elf jaar pastoor geweest. Een glorietijd. Dat geldt ook voor de periode als pastoor van Asten. Als dorpspastoor sta je midden tussen de mensen. Dat is leuker dan op afstand managen. De periodes als dorpspastoor zijn de mooiste geweest.”

Na zijn periode in Langedijk is Schellens nog eerst deken van Alkmaar geweest en pastoraal overste van de Priesters van het Heilig Hart en overste van het klooster van de paters. Van daaruit werd hij in 1994 assistent van pastoor Van Ras van de Maria Presentatiekerk in Asten. In 2000 volgde Schellens Van Ras op en sinds de oprichting van de Angelus­parochie op 1 december 2006 was hij pastoor van de nieuwe fusie­parochie van Asten en Heusden. Hij werd in 2008 opgevolgd door pastoor Jos Hermans.

We vieren het feest van zijn zestigjarig priesterjubileum op zondag 17 december 2017 om 11.00 uur in de Maria Presentatiekerk. Aansluitend is er gelegenheid tot feliciteren in de kerk.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose