link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Katholiek worden

gepubliceerd: zondag, 11 december 2016
Volwassenendoop
Volwassenendoop

“Met mijn vriendin bezoek ik regel­ma­tig vie­rin­gen in de kerk. Zij komt uit een katho­liek gezin waar men gere­geld naar de kerk gaat. Toen ik een aantal keer mee was geweest, wilde ik kijken of ik ook gedoopt kon wor­den. Zo ben ik in contact geko­men met een ‘groepje mensen’ die zich in de pa­ro­chie voor­be­rei­den op doop en/of vormsel.”

Voor­be­rei­ding

Wanneer u als vol­was­se­ne er over nadenkt om katho­liek te wor­den willen wij u daar graag bij be­ge­lei­den. De weg van het christen wor­den, het zoge­naamde catechumenaat - dat wil zeggen het inlei­den van een niet-christen in de Kerk - vraagt een voor­be­rei­ding van ruim een jaar. Deze voor­be­rei­ding gebeurt in regio­naal ver­band, in samen­wer­king met het vor­mings­cen­trum van het Bisdom van ’s Hertogen­bosch. Tijdens dit jaar komt u, samen met andere mensen die ook katho­liek willen wor­den, ongeveer eens in de zes weken bij elkaar. Tijdens deze bij­een­komsten is er aan­dacht voor allerlei vragen die met geloof en Kerk te maken hebben. Wellicht ook voor uw vragen!

Aanmel­den

Voor meer in­for­ma­tie of als u zich wilt aanmel­den dan kunt u contact op nemen met uw lokale pries­ter. Meer inhou­de­lijke in­for­ma­tie over het voor­be­rei­dings­tra­ject kunt u vin­den op de de web­si­te van het bisdom of vragen per email of tele­foon.






Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op FacebookVolg ons op X/TwitterVolg ons op Youtube Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose