link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Een bijzonder Kerstconcert!

Woensdag 21 december - 20.00 uur - Kerk Asten

gepubliceerd: maandag, 12 december 2016

In de kerk van de H. Maria Pre­sen­ta­tie in Asten is het traditie dat in de aanloop naar het Kerst­feest een mooi Kerst­con­cert wordt ver­zorgd. Het vaste gezel­schap daarvoor, Astens Gemengd Koor Puur Sangh, vierde op 11 de­cem­ber de afslui­ting van het jubileum­jaar met een speciaal concert in de kerk.

Het is dan ook verheugend dat er toch een Kerst­con­cert wordt ver­zorgd en wel op woens­dag 21 de­cem­ber om 20.00 uur in de kerk van de H. Maria Pre­sen­ta­tie. Het Helmonds Slavisch Koor zal dat gaan ver­zorgen in samen­wer­king met Harmonie Amicitia uit Brouwhuis.

In januari van dit jaar was het Slavisch Koor ook te gast in de kerk met een mis­vie­ring volgens de Russisch-orthodoxe li­tur­gie; dat was een in­druk­wek­kende belevenis. Het ver­volg daarop is nu het Kerst­con­cert, dat even­eens in Slavische stijl wordt uitge­voerd.

Het Koor staat onder lei­ding van dirigent Antoine van Wanrooij, de Harmonie wordt gediri­geerd door Mari van Gils. De beide gezel­schappen tre­den afzon­der­lijk op alsmede met enkele ge­za­men­lijke werken.

Het concert zal ongeveer een uur duren en de toegang is GRATIS; de afslui­ting kent een bij­zon­der aspect en zal zorgen voor een opmaat naar het goede Kerst­ge­voel.

Een uit­ge­breid pro­gram­ma-over­zicht zal be­schik­baar zijn en een vrij­wil­lige bijdrage in de kosten van dit concert is welkom na afloop. Nu zijt welle­ko­me.

NB.: op 18 de­cem­ber wordt het concert ook uitge­voerd in de Lambertus­kerk in Helmond.

Helmonds Slavisch Koor

Het Helmonds Slavisch Koor (gestart in 1992) is een en­thou­siast gemengd streek­koor dat voor­na­me­lijk Russisch orthodoxe muziek en volks­mu­ziek uit Slavische lan­den zingt. Af en toe wordt een ‘uitstapje’ gemaakt naar een ander muzikaal genre. Het koor staat vanaf dag één onder pro­fes­sio­nele en bezielende lei­ding van dirigent Antoine van Wanrooij. Sinds de oprich­ting is het koor gegroeid van zo’n twin­tig leden naar momen­teel ongeveer 50 leden. Het HSK is een hecht koor dat niet alleen van gezellig­heid houdt maar ook van kwali­teit. Om die kwali­teit op een hoog peil te hou­den krijgt het hele koor les van een en­thou­siaste zangpe­da­goog, wordt sinds enkele jaren de gelegen­heid gebo­den om de muziek­stukken thuis in te stu­de­ren met behulp van in­ter­net en houdt de tweede dirigent en erelid Mevr. Inna Ogarok partij­re­pe­ti­ties.

Tijdens Repertoire­con­certen weet de dirigent een zeer sterk dyna­misch geheel af te wisselen met een gewel­dige ingetogen­heid van het koor waarbij de luis­te­raar zich soms afvraagt: wordt er nu wel of niet gezongen. Dat dit door het luis­te­rende publiek zeer ge­waar­deerd wordt blijkt uit reacties die bij het koor binnen­ko­men na optre­dens in zowel binnen- als bui­ten­land. Enkele hoogte­pun­ten hierbij waren concertreizen naar België, Duits­land, Polen en Tsjechië.

Het Helmonds Slavisch Koor legt zich toe op de uit­voe­ring van koor­mu­ziek afkoms­tig uit lan­den waar een Slavische taal wordt ge­spro­ken. Door deze speciali­sa­tie neemt het gemengde HSK binnen de grote Helmondse koren­ge­meen­schap een unieke plaats in.

Tot de rijke Slavische koor­mu­ziek behoort zowel koorzang uit de Russisch-Orthodoxe Kerk als volks­mu­ziek en koor­werken van beroemde en van anonieme com­po­nisten. Uit al deze cate­go­rieën heeft het HSK werken op het repertoire staan.

Harmonie Amicitia

Het harmonieorkest Amicitia bestaat uit ongeveer 40 leden en speelt in de vijfde divisie en is aan­ge­slo­ten bij de Brabantse bond van muziek­ver­eni­gingen. De nadruk ligt bij onze vereni­ging op lichte muziek. Muziek die pret­tig is om te horen, maar die ook pret­tig is om te spelen. Marsen, overtures, pasodobles, film­mu­ziek, pop­mu­ziek, en nog meer stijlen, zorgen altijd voor voldoende afwisseling voor publiek en bij de muzi­kanten.






Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op FacebookVolg ons op X/TwitterVolg ons op Youtube Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose